Heksenkruiden - Alles van het MARNEGEBIED

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Heksenkruiden

Esoterie

Marnegebied - Heksenkruiden

A

Alruin (Mercurius, aarde): sterke bescherming voor het huis. Word gedragen door vrouwen die zwanger willen worden, en door mannen om impotentie te genezen. Slaap er drie nachten onder een volle maan mee in bed. Draag voor moed.
Alsem (mars, lucht): brand op geesten op te roepen. Wordt gebruikt in divinatie en helderziendheid wierook. Brand het met Samhain op je tegen dwalende geesten te beschermen. Geef aan stervenden om te zorgen dat ze in vrede kunnen gaan.
Anijs (Jupiter, lucht): bescherming. Een kussen gevuld met anijszaad houd kwaad uit de buurt.
Anjer (zon, vuur): word gedragen door heksen om vervolging en ophanging te voorkomen. Geeft extra energie in rituelen als je het als wierook gebruikt.
Appel (Venus, water): liefdesspreuken. Van het hout worden staffen gemaakt en gebruikt voor liefdesspreuken en rituelen. Een grote appel gegeten met Samhain brengt geluk.
B
Basilicum (Mars, vuur): rijkdom en voorspoed. Basilicum in je zakken trekt geld aan. Een vrouw kan haar bovenlijf instuiven met verpoederde basilicum om haar man trouw te houden. 
Benzoë (zon, lucht): word gebruikt voor reiniging. Een paar druppels conserveren oliën.
Betonie (Jupiter, vuur): bescherming, reiniging. Vul een kussen tegen nachtmerries.
Bijvoet (Venus, lucht): stop in je schoen voor bescherming en om fatigue te vermijden. Bijvoetthee wekt helderziendheid op. Smeer verse bladeren over divinatie spiegels en kristallen ballen. Voeg toe aan divinatie en helderziendheid wierook. Krachtige beschermer. hang in huis tegen bliksem, plaats onder de drempel om ongewenst bezoek buiten te houden. Vul een kussen om levendige dromen op te roepen.
Bilzekruid (Saturnus, water): GIFTIG. Word gedragen om liefde van een vrouw aan te trekken.
Bosbes (Venus, water): heilig voor Venus, word gebruikt bij liefdesspreuken en amuletten. Kweek binnen voor geluk. Draag de bladeren voor liefde en het hout om jeugd te behouden. Maak magische amuletten van het hout. Draag verse bladeren tijdens liefdesspreuken
Brandnetel (mars, vuur): vul een pop met brandnetels om slechte vibraties en vloeken naar de zender terug te sturen.  Draag bij je voor moed, voeg toe aan beschermingsamuletten. Tegen gif.
C
Cipres (Saturnus, aarde): word in verband gebracht met de dood in alle aspecten. De rook kan gebruikt worden om rituele voorwerpen te reinigen en in te wijden.
Citroen verbena (Venus, lucht): draag als een liefdesamulet en om aantrekkingskracht te vergroten. Voeg toe aan amuletten om hun kracht te versterken. Hang een takje om je nek om dromen tegen te gaan.
D
Den (mars, aarde): brand als winterwierook. Naalden kunnen toegevoegd worden aan genezing en reinigingsbaden.
Duivelsdrek (Saturnus, vuur): de reden voor zijn naam is de vieze geur van het kruid. Word gebruikt voor exorcisme. Een klein stukje gedragen rond de nek beschermd tegen de pest.
Duizendblad (Venus, water): liefdes en huwelijksamuletten, houd een paar tenminste 7 jaar samen. Weert negativiteit af als je het draagt. Drink de thee om opmerkzamer te worden.
E
Eik (zon, vuur): heilige boom. Brand de bladeren voor reiniging. Maak staffen van het hout. Draag de eikels bij je voor vruchtbaarheid en jeugd. Hang in het raam om het huis te beschermen. Mannen dragen eikels om hun seksuele aantrekkingskracht te vergoten.
Engelwortel (zon, vuur): de wortel in een blauwe doek gedragen is een krachtige talisman. Werd beschouwd als een plant onder de bescherming van engelen en een beschermer tegen de pest. De gehele wortel in een blauwe of witte stoffen tas beschermt tegen kwaad.
Es (zon, water): beschermend, word gebruikt om bezems en genezende staffen van te maken. De bladeren onder het kussen geplaatst roepen helderziende dromen op. De bladeren brengen geluk, vooral de even bladeren. De bladeren moeten verzameld worden terwijl je zegt:  (ik heb geprobeerd om dit te vertalen, maar jullie zullen het toch met het engelse exemplaar moeten doen) Even ash, I do thee pluck, hoping thus to bring good luck, if no luck should come from thee, I shall wish thee on the tree. Ook kunnen zij gebruikt worden als liefdesdivinatie: pluk het blad en zeg: even ash, even ash, I do pluck thee, My true love for to see, neither in his rick nor in his rear, but in clothes he does everyday wear. Spreek geen woord, plaats het blad onder je kussen. Je zult je toekomstige geliefde in je droom zien.
F
G

Gardenia (maan, water): draag de bloemen om liefde aan te trekken.
Goudsbloem (zon, vuur): vernieuwd energie waar een vaas geplaatst wordt. Draag de bloemen om te zien wie je bestolen heeft.
H
Hazelaar (zon, lucht): goed voor staffen voor alle doeleinden. Kan gebruikt worden als wichelroede. Bind 2 hazelaartakjes samen met een rode of gouden draad om een zonnekruis te maken, voor geluk.
Hop (Mars, water): genezende wierook en amuletten. Roept, in een kussen geplaatst, slaap op. Niet gebruiken bij depressiviteit.
Hulst (Mars, vuur): plant rond het huis voor bescherming. De bladeren kunnen gedragen worden om de mannelijkheid te vergroten.
Hysop (Jupiter, vuur): voor reinigende baden en beschermingsspreuken. Word in verband gebracht met slangen en draken, en kan dus gebrand worden om van draken energie gebruik te maken.
I
J

Jasmijn (Jupiter, aarde): liefdes spreuken en amuletten. Maanmagie.
Jeneverbes (zon, vuur) beschermd de dragen tegen ongeluk. De bessen kunnen gedroogd worden geregen om een geliefde aan te trekken. kan gebruikt worden bij antidiefstal spreuken en bij de deur geplant worden tegen dieven.
K
Kamille (zon, water): voorspoed, wekt slaap op. De thee brengt rust en evenwichtigheid. Was er gezicht en haar mee om een geliefde aan te trekken.
Kamperfoelie (Jupiter, aarde): gebruik voor voorspoed.
Kaneel (zon, vuur): als wierook voor genezing, helderziendheid, hoge spirituele vibratie. Word gebruikt als een afrodisiacum voor mannen.
Karwij/Kummel (Mercurius, lucht): liefde, trekt een geliefde aan.
Kattekruid (Venus, water): creëert een geestelijke band tussen mens en kat. Word gebruikt in liefdesspreuken en wierook.
Klaproos (maan, water): eed de zaden voor vruchtbaarheid. Draag bij je voor voorspoed.
Klaver (Mercurius): word in verband gebracht met de Drievoudige Godin. Word gebruikt in rituelen voor schoonheid en jeugd. Vierbladige klaver wordt gedragen om Faeries te kunnen zien, ziekte te genezen, militaire dienst te ontlopen, gekheid te vermijden en voor geluk.
Klimop (Saturnus, water): beschermd het huis waar het over groeit. Word vaak (samen met hulst) aan pas getrouwde stelletjes gegeven.
Knoflook (Mars, vuur): beschermend, draag een bol bij je om verdrinking te voorkomen als je over het water reist. Hang in huis voor bescherming. Word gebruikt bij exorcisme.
Koningskaars (Saturnus, vuur): draag voor moed en bescherming tegen wilde dieren. Tegen kwaad.
Koriander (Mars, vuur): liefdesspreuken en bezweringen.
Kruidnagel (zon, vuur): tegen negativiteit en roddels. Kruidnagelen aan een rode draad geregen kunnen gedragen worden voor bescherming.
L
Lavendel (Mercurius, lucht): reinigende baden en wierook. Gooi op het vuur met midzomer voor de Goden en om visie en inspiratie te brengen. Draag bij je om mannen aan te trekken. Geur roept slaap op. Brengt helderheid.
Lijsterbes (zon, vuur): bind 2 takjes samen met een rode draad voor geluk en bescherming. Gebruik voor divinatie. Bessen kunnen gedragen worden voor geluk.
Linde (Jupiter): liefde en lang leven.
M
Madelief: word gebruikt om het huis met midzomeravond te versieren om de gunsten van faeries te winnen. Bescherming.
Marjolein (Mercurius, lucht): voeg toe aan liefdesamuletten. Plaats een beetje in iedere kamer.
Meccabalsem (Saturnus): de knopjes kunnen gedragen worden om een gebroken hart te helen. Kan toegevoegd worden aan liefdes en beschermingsamuletten.
Meidoorn (Mars, vuur): bescherming. Gelukkig huwelijk. Stop in de wieg om baby’s te beschermen. Als je met Beltane, midzomer dag of met Samhain onder een meidoorn gaat zitten, loop je het risico ontvoerd te worden door Faeries. Snij nooit in de boom. Brand meidoornbessen voor energie en meditatie voor verandering.
Mirre (zon, water): reiniging, bescherming.
Mistletoe: beschermend, tegen bliksem.
Moerasspirea (Jupiter, water): plaats verse bloemen op het altaar als je liefdesamuletten bereid of liefdesspreuken uitvoert. Draag een slinger naar Lughnassadh om één te worden met de essentie van de Godin.
N
Nootmuskaat (Jupiter, lucht): draag bij je om helderziendheid te versterken en reuma te vermijden.
O
Olijf: heilig voor Athene. Symbool voor vrede en voorspoed, veilig reizen.

P

Patchouli (zon, aarde): draag als een afrodisiacum en om geliefden aan te rekken.
Peper (Mars, vuur): bescherming.
Pepermunt (Venus, lucht): genezing, goed in bad. Word gebruikt om meningsverschillen af te koelen.
Peterselie: symbool van dood.
Pimpernel (Mercurius, lucht): draag om valsheid op te merken en te voorkomen dat anderen tegen je liegen.
Q
R

Roos (Venus, water): draag bij je om ware liefde aan te trekken. Drink thee van de bladeren voor voorspellende dromen. Voeg toe aan amuletten voor slaap, liefde en genezing. Drink thee voor schoonheid, mix de blaadjes met gewone thee om liefde aan te trekken.
Rozemarijn (zon, vuur): bescherming. Draag om het geheugen te sterken, goed voor studie. Word gebruikt bij zeerituelen en zeemagie. Was handen met een aftreksel voordat je magie uitvoert als vervanging van het rituele bad. Drink thee om de geest alert te maken. Word in verband gebracht met trouw, liefde en gelukkige herinneringen. Plaats onder het kussen tegen nachtmerries.
S
Saffraan (zon, vuur): voorspoed en genezing.
Salie (Jupiter, aarde): voorspoed en genezing. Lang leven. Groeit het beste in tuinen van wijzen.  
Sandelhout (maan, lucht): gebruik als  reiniging-, bescherming- en genezingswierook.
Sinaasappel (zon, water): gedroogde schil word toegevoegd aan liefdes en vruchtbaarheidsamuletten en word gebruikt voor zonnewierook. Geluk.
St. Janskruid (zon, vuur): beschermend. Tegen koorts en ziekte. Brand als uitbannende wierook. Draag voor moed en wilskracht. Drink thee tegen melancholie. Hang takken boven het bed tegen nachtmerries.
T
Tijm (Venus, lucht): reinigingswierook, magische reinigingsbaden. Ruik eraan voor verfrissing en vernieuwde energie. Draag om jezelf tegen verdriet te beschermend tijdens begrafenissen.
U
Ui (Mars, vuur): bescherming, genezing. Plaats gesneden uien in een kamer om ziekte op te nemen. Laat ‘s nachts staan, en gooi ’s ochtends weg.
V
Valeriaan (Mercurius, water): liefdesspreuken en amuletten, reinigingsbaden.
Vanille (Jupiter, vuur): de boon kan gebruik worden in een liefdesamulet. De olie kan gedragen worden als afrodisiacum.
Vervain (Venus, water): heilig voor de druïden, gebruikt voor reiniging. Hang boven het bed tegen nachtmerries. Word gebruikt in liefdes en beschermingsamuletten. Wierook brengt geluk en inspiratie.
Vijfvingerkruid (Jupiter, aarde): hang bij de ingangen van het huis als bescherming. Gebruik in spreuken en bezweringen voor voorspoed, reiniging en bescherming.
Viool (Venus, water): mix met lavendel voor een krachtig liefdesamulet. Tegen hoofdpijn, neemt kwade bedoelingen en spreuken op.
W
Wijnruit (zon, vuur): tegen ziekte. Een takje gedoopt in water kan gebruikt worden om een plaats te besprenkelen voor reiniging.
Wilg (maan, water): staf voor genezing. Brengt maanzegeningen als ze op je land groeit.
X
Y
Z

Zonnebloem (zon, vuur): brengt zegens van de zon in de tuin. Zaden kunnen gegeten worden door een vrouw die zwanger wil worden.

 
Copyright 2015. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu