Uw Sterrenbeeld van het Marnegebied - Alles van het MARNEGEBIED

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Uw Sterrenbeeld van het Marnegebied

Esoterie

Marnegebied - Sterrenbeeld

Symbool : Ram
Periode: 21 maart - 20 april
Element : Vuur
Groep : Emotioneel
Polariteit : Positief Gunstige
Kleuren : Wit en rood
Belangrijkste lichaamsdeel: Hoofd
Heersende planeet: Mars
Tegengesteld teken : Weegschaal
Geluks edelsteen : Diamand
Metaal: koper
Planten: geranium, distel
Bomen: alle bomen en struiken met doornen
Landen: Engeland, Frankrijk, Duitsland, Polen
Steden: Napels, Florence, Krakow, Birmingham
   
Profiel:

Naar buiten tredend, Extravert, Energiek, Dynamisch, Moedig, Gul, Sterk, Extravagant, wat soms kan leiden tot arrogantie, Onzeker, Jaloers, Bezorgd om z'n uiterlijk en andermans mening.

Mensen geboren onder het teken van de Ram zijn vaak dynamische personen, ze staan met beide voeten op de grond, zijn spontaan, impulsief en vol levenskracht. Zijn creativiteit, daadkracht en spontaniteit komt het sterkst naar voren als er hindernissen op zijn weg komen. Door overzicht te bewaren en ongecompliceerd te werk te gaan, kan de Ram het probleem oplossen. De Ram gaat graag rechtstreeks op zijn doel af en schuwt daarbij het nemen van risico’s niet. Zij leven sterk in het hier en nu en vinden houvast door kennis te verwerven en gaan met de tijd mee.
De sterke punten van de Ram zijn: idealisme, flexibiliteit, kunnen zich goed aanpassen bij nieuwe situaties, hebben een snelle opmerkingsgave, kunnen snelle beslissingen nemen en blijven niet vast zitten in oude patronen. Doordat de Ram de meest voor de handliggende en simpele oplossingen voor problemen kan bedenken zijn deze mensen vaak een fijne collega en een betrouwbare partner.

Symbool : Stier
Periode: 21 april - 21 mei
Element : Aarde
Groep : Emotioneel
Polariteit : Negative
Gunstige kleuren : Roze en Oranje
Belangrijkste lichaamsdeel: Nek en keel
Heersende planeet: Venus
Tegengesteld teken : Schorpioen
Geluks edelsteen : Smarag
Metaal: Koper
Planten: Roos, Klaproos, Viooltje
Bomen: Es, Cipres, Druivenstok en Appel
Landen: Ierland, Zwitserland, Zweden,
Steden: Dublin  
    
Profiel:

Conservatief, Verstandig, Verantwoordelijk, Angstvallig nauwkeurig, Artistiek, Loyaal, Consequent, Betrouwbaar, Gul, Lichamelijk sterk, Seksueel, Onbuigzaam, Koppig, Egoistisch, Achterdochtig, Opvliegend.

Stieren zijn vaak intuïtieve mensen en hebben gevoel voor de schoonheid die het leven te bieden heeft. Ondanks het feit dat ze over veel kennis beschikken laten stieren zich uiteindelijk in moeilijke situaties toch leiden door hun gevoel en intuïtie. Zij trachten zeer bewust de realiteit met de schoonheid en spiritualiteit van het leven te verbinden. Zij zijn vaak succesvol, vriendelijke gezellige mensen en ze zijn sterk verbonden met de natuur. Stieren zijn honkvast en houden van een bepaalde zekerheid, in relaties geven zij zich helemaal en zijn betrouwbaar.
De sterke kanten van de stier zijn: geduld en een sterk gevoel voor harmonie, ze zijn begripvol en sociaal ingesteld. Hierdoor zijn ze graag geziene mensen.
Mensen die rusteloos en wanhopig zijn kunnen de aanwezigheid van de Stier waarderen, ze hebben begrip en medegevoel en zijn altijd bereid om te luisteren.
Het is belangrijk voor Stieren om een fundament van zelfverzekerdheid te creëren, maar blokkades dreigen vaak juist dit fundament te ondermijnen, als dit gebeurt hebben ze de neiging om conservatieve en traditionele patronen uit het verleden vast te houden, dit kan er toe leiden dat ze gefixeerd raken en kunnen dan geen nieuwe impulsen meer toelaten. Vanuit deze blokkade kunnen ze haatdragend en pessimistisch reageren., Ze worden vaak geplaagd door angsten om geliefde mensen kwijt te raken, kunnen zeer jaloers zijn en sterke twijfels hebben over hun eigenwaarde, dat wederom kan leiden tot depressies, melancholie, menstruatiestoornissen, migraine, hoofd- en rugpijn en onverklaarbare angsten

Symbool : Tweeling
Periode: 22 mei - 21 juni
Element : Lucht
Groep :
Polariteit :  
Kleuren : Geel
Belangrijkste lichaamsdeel: Oren, borst, armen, handen en lomgen
Heersende planeet: Mercurius
Tegengesteld teken : Vissen
Geluks edelsteen : Citrien
Metaal: Kwikzilver
Planten: Lelietjes van dalen en Lavendel,
Bomen: Notendragende bomen,
Landen: VS, Wales,
Steden: London, Plymouth, Melbourne en San Francisco.

Profiel:

flexibel, intelligent, vrolijk, vlot, luchtig, oppervlakkig, contactgericht, aanpassend, objectief, nieuwsgierig, veranderlijk, dubbelzinnig, spelletjes, lezen, praten

Tweelingen zijn vaak zeer levendige, temperamentvolle en vitale mensen. Ze houden van uitdagingen, praten graag en zijn amusant in de conversatie. Vaak hebben tweelingen veelzijdige interesses en hobby’s, ze zijn jeugdig en modern in hun opvattingen en verschijning.
De negatieve eigenschappen van de tweeling zijn dat ze rusteloos, sluw en wispelturig kunnen zijn. Ze zijn inconsequent en uit twee monden sprekend. De tweelingmens heeft altijd gelijk en zal nooit van mening veranderen, tot de kwestie een volgende keer op tafel komt. Ongetwijfeld zal hij een ander standpunt innemen en ontkennen vroeger ooit een andere opinie te hebben verkondigd. Hij heeft een groot talent voor woord en weerwoord en maakt de indruk van alles op de hoogte te zijn, hij weet zich overal uit te praten. De tweeling zit niet graag stil een zal over het algemeen altijd twee dingen tegelijk doen.
Ze hebben dringende behoefte aan communicatie en houden van discussies, daarom zijn ze vaak uitmuntende journalisten. Tweelingen houden van afwisseling en verandering, hij doet er goed aan geen baan te kiezen die inhoud dat hij steeds in dezelfde omgeving moet werken, of die saai en eentonig is. Hij moet altijd zijn horizon verwijden, steeds nieuwe dingen leren, anders raken ze gauw overspannen. Maar tweelingen hebben hun lichaam mee, want tweelingen wordt als het meest jeugdige teken aangemerkt. Tweelingen zijn niet erg emotioneel; voor juiste informatie omtrent de diepte van hun gevoelsleven moeten andere onderdelen van de horoscoop worden bestudeerd.

Symbool : Kreeft
Periode: 22 juni - 23 juli
Element : Water
Groep : Emotioneel
Polariteit : Negatief
Gunstige kleuren : Groen
Belangrijkste lichaamsdeel: Maag, borsten
Heersende planeet: Maan
Tegengesteld teken : Steenbok
Geluks edelsteen : Parels, maanstenen
Metaal: Zilver
Planten: Acanthus, Wilde bloemen
Bomen: Bomen die rijk aan sappen zijn
Landen: Schotland, Nederland, Nieuw-Zeeland
Steden: Amsterdam, New York, Venetië
    
Profiel:

Intuitief, Gevoelig, Sympathiek, Bewust, Familiemens, Verlegen, Begrijpend, Meevoelend, Fantasierijk, Betrouwbaar, Conservatief, Liefhebbend, Humeurig, Lichtgeraakt, Kriebelig, Vijandig.

Kreeftmensen zijn zeer betrokken bij het milieu en de het welzijn van de mensheid, Ze zijn hartelijk en makkelijk in de omgang en hebben veel verbeeldingskracht en een sterk moeder of vaderinstinct. De kreeft is bepaald niet de gemakkelijkste mens om te doorgronden of om mee te leven. In het beste geval zijn ze zorgzaam, attent en begrijpend, maar zij kunnen ook humeurig, somber en kortaf zijn. De kreeftmens lijkt soms bikkelhard en in vele opzichten is hij hard, ze kunnen soms eindeloos blijven doorzeuren over een klein onrecht wat hen is aan gedaan. Ze kunnen mensen licht voor het hoofd stoten door ondoordachte opmerkingen en harde woorden, zelf zijn ze overgevoelig voor kritiek.
Maar onder de ruwe bolster bevindt zich de blanke pit. Soms angstig en geremd, is hij veilig in zijn harde schild, zoals de kreeft in zijn pantser, dat kan bij de kreeft een conflict worden waar hij mee worstelt, komt hij tot rust dan zal dat hoogwaarschijnlijk gebeuren onder invloed van huis en gezin. Kreeften beschikken over een grote intuïtie en hun eerste opwellingen zullen meestal de juiste zijn. Met zijn natuurlijke behoefte om anderen te beschermen en zijn uitmuntende geheugen, het herinneren van namen en gezichten en het behartigen van belangen van andere mensen maakt dat dit vermogen samen met zijn slimheid kreeften tot formidabele zakenmensen.

Symbool : Leeuw
Periode: 24 juli - 23 augustus
Element : Vuur
Groep : Intellectueel
Polariteit : Positief Gunstige
kleuren : Goud en oranje
Belangrijkste lichaamsdeel: Hart en ruggengraat
Heersende planeet: Zon
Tegengesteld teken : Waterman
Geluks edelsteen : Robijn
Metaal: Goud
Planten: Zonnebloem, Goudsbloem
Bomen: Sinaasappel en alle citrus bomen
Landen: Frankrijk, Italië, Roemenie
Steden: Rome, Praag, Damascus, Los Angeles
    
Profiel:

Naar buiten tredend, Warm, Vriendelijk, Gul, Loyaal, Aangenaam, Amusant, Houdt van aandacht, Vrijmoedig, Vrolijk, Creatief, Vastberaden, Charismatisch, Trots, Extrovert, Veeleisend zijn, Dogmatisch, Sturend, Bang voor afwijzing.

Leeuwen zijn levenslustige mensen die worden gekenmerkt door hun zelfstandigheid, een sterke wil en een grote levenskracht, zij beschouwen hun allerdaagse zijn van uit hun centrum van hun innerlijk wezen en zullen zich vaak slechts met tegenzin onderwerpen aan voorschriften, normen en wetenschappelijke principes, zoals b.v. statistieken. Leeuwen staan meestal met beide benen zeer zelfbewust in het leven, handelen impulsief, zelfstandig en doelgericht, zonder lang om de dingen heen te draaien. De kracht van de Leeuwmens is een duidelijk waarneembaar zelfbewustzijn, onafhankelijkheid en spontaniteit. Leeuwen geven de voorkeur aan een eerlijke zelfbeschouwing, welke vaak op de voorgrond treed als de leeuwmens geconfronteerd wordt met een hoge mate van vertrouwen en verantwoordelijkheid tegenover collegaï‚¢s, familieleden en andere mensen.

Aan de opinies die de Leeuw in zijn jeugd vormt, zal hij waarschijnlijk tot zijn dood blijven vasthouden, er is een gevaarlijke neiging tot verstarring. Hij kan bemoeiziek en onverdraagzaam zijn, pompeus en te dogmatisch, daarom moet hij er aan wennen voor de meningen van andere mensen open te staan en zijn aangeboren spontane charme en hartelijkheid ten volle ontplooien. Leeuwmensen zijn vaak overgevoelig en lichtgeraakt, en hebben een sterke neiging tot dramatiseren, en als je de Leeuw werkelijk boos maakt zal hij “koninkje” gaan spelen en vanaf zijn troon toezien dat de brutale gek die zo dom was zich als zijns gelijke te beschouwen, zijn plaats leert kennen.

Symbool : Maagd
Periode: 24 augustus - 23 september
Element : Aarde
Groep : Intellectueel
Polariteit : Negatief
Gunstige kleuren : Marineblauw en grijstinten
Belangrijkste lichaamsdeel: Zenuwstelsel
Heersende planeet: Mercurius
Tegengesteld teken : Vissen
Geluks edelsteen : Peridot
Metaal: Kwikzilver
Planten: Kleine, felkleurige bloemen
Bomen: Nootdragende bomen
Landen: Griekenland, Turkije, Indonesië
Steden: Parijs, Boston
    
Profiel:

Analytisch, Rationeel, Eerlijk, Methodisch, Getalenteerd, Ontwerper, Harde werker, Scherpzinnig, Smaakvol, Gemotiveerd, Gereserveerd, Intelligent, Creatief, Orderlijk, Gestructureerd, Kritisch, Onbuigzaam, Sarcastisch, Snobachtig, Bekrompen.

Mensen die onder het sterrenbeeld maagd zijn geboren zijn vaak een beetje terughoudend, nuchter en bedachtzaam. Zij bezitten een ingeprent vermogen om een kritische afstand te bewaren en een bij voorbaat sceptische houding aan te nemen om niet uit te glijden op het ijs van het wereldse en wetenschappelijk gebeuren. Onbekende en onvoorziene dingen die voor hen slechts heel moeilijk inschatbaar of afweegbaar zijn, roepen in de maagd vaak angstige gevoelens op. Zij overleggen vaak van te voren met zichzelf over de samenhang der dingen en hebben ook vaak meer tijd nodig om uitdrukking te geven aan hun enthousiasme of hun kritiek. Samengevat stelt de maagd zich vaak op in een tactvolle bescheidenheid, waarbij zij precies een onderscheid weten te maken tussen het noodzakelijke, het levensbelangrijke of het schadelijke. Maagden nemen heel bewust deel aan het aardse gebeuren, en in het bijzonder aan de natuur, en ze zijn zeer gericht op een gezonde voeding en gezondheid. De sterke kanten van de maagd zijn zonder twijfel een grote kennis van zaken tezamen met een doelgericht, precies en trouw optreden waarop men zich altijd kan verlaten.

De negatieve aspecten van de maagd is dat maagden vaak lijden onder een gevoel van remmingen en restrictie, dat zich uit in nervositeit of geprikkeldheid. Daaruit kunnen perioden van overspannenheid voorkomen die op hun beurt de gezondheid aantasten en kunnen leiden tot maagklachten of ingewandstoornissen. De maagdmens zou zijn best moeten doen zich op het emotionele vlak een zekere vrijheid van expressie te veroorloven. Als de maagd zijn bijzondere analytische gaven te eigen nutte zou aanwenden, zou hij ontdekken dat zijn problemen voorkomen uit een overdreven zorg voor kleine, onbelangrijke details. Zwaarmoedigheid is een nogal veel voorkomend verschijnsel.

Symbool : Weegschaal
Periode: 24 september - 23 oktober
Element : Lucht
Groep : Intellectueel
Polariteit : Positief
Gunstige kleuren : Blauw en Groen
Belangrijkste lichaamsdeel: Nieren en huid
Heersende planeet: Venus
Tegengesteld teken : Ram
Geluks edelsteen : Saffier en Jade
Metaal: Koper
Planten: Met blauwe bloemen, Rozen
Bomen: Es, Druivenstok
Landen: Oostenrijk, Birma, Japan, Tibet
Steden: Wenen, Antwerpen, Lissabon, Kopenhagen
    
Profiel:

Kosmopolitisch, Verfijnd, Beminnelijk, Vriendelijk, Vrolijk, Gul, Realistisch, Charmant, Hoffelijk, Aanhankelijk, Evenwichtig, Diplomatiek, Makkelijk in de omgang, Elegant, Koket, Toegewijd, Objectief, Besluiteloos, Onbestemd, Afhankelijk, Hautain, Graag debatterend, Neerslachtig, Uitgeput, Materialistisch, Oppervlakkig, Gemakzuchtig, Makkelijk aangevallen.

Mensen die geboren zijn onder het teken weegschaal zijn vaak charmant, stellen prijs op harmonie en gelukkige, plezierige levensomstandigheden, zij zijn gemakkelijk in de omgang, romantisch, diplomatiek, idealistisch en verfijnd.
Andere aspecten van de weegschaal zijn dat ze vaak besluiteloos en rancuneus kunnen zijn, ze zijn makkelijk te beïnvloeden en kunnen van het ene uiterste in het andere vallen. De weegschaal moet zich steeds weer tegenover anderen waar kunnen maken. Een veel voorkomende klacht van weegschaal is ‘het is niet eerlijk dat hij mij zo behandelt, na alles wat ik voor hem gedaan hebt’ Het is zeer wel mogelijk dat die ‘hij’ gewoonweg niet in staat is aan de door weegschaal gestelde verwachtingen te beantwoorden, maar de weegschaal zal daar moeilijk begrip voor op kunnen brengen.
Om gelukkig te worden en zijn persoonlijkheid volledig te kunnen ontplooien moet een weegschaal een duurzame emotionele verbintenis kunnen opbouwen, waarin het geven en nemen tegen elkaar afgewogen zijn. De weegschaal heeft een hekel aan ruzie en beschikt over een natuurlijke charme en een plezierige manier van optreden. Door iedere vorm van ruzie te vermijden verraadt de weegschaal zijn karakteristieke neiging om te trachten het allen naar de zin te maken.
Er is natuurlijk ook besluiteloosheid – de grootste tekortkoming van de weegschaal, maar hij mag dan wel besluiteloos zijn, als hij zich eenmaal heeft voorgenomen wat hij wil, zal hem dat ook meestal lukken – ongeacht hoe.

Symbool : Schorpioen
Periode: 24 oktober - 22 november
Element : Water
Groep : Intellectueel
Polariteit : Negatief
Gunstige kleuren : Donker rood en zwart
Belangrijkste lichaamsdeel: Voortplantings organen
Heersende planeet: Pluto/Mars
Tegengesteld teken : Stier
Geluks edelsteen : Opaal
Metaal:  
Planten:  
Bomen:
Landen:
Steden:

Profiel:

Hartstochtelijk, Vibrerend, Onweerstaanbaar, Opmerkzaam, Ontvankelijk, Sensueel, Waakzaam, Koppig, Vastberaden, Inventief, Doelbewust, Gericht, Dominant, Ambitieus, Onbevreesd, Toegewijd, Intens, maar kan leiden tot bezetenheid, Extreem, Wraakgierig, Jaloers, Rancuneus, Onverzoenlijk, Tiranniek, Lastig, Bezitterig, Arrogant.

Symbool : Boogschutter
Periode: 23 november - 21 december
Element : Vuur
Groep : Theoretisch
Polariteit : Positief Gunstige
kleuren : Paars en blauw
Belangrijkste lichaamsdeel: Heupen en dijen
Heersende planeet: Jupiter
Tegengesteld teken : Tweeling
Geluks edelsteen : Turkoois
Planten: Asperge, Anjers, Paardenbloem, Tomaat,
Bomen: Linde, Moerbei, Es, Berk, Eik,
Landen: Spanje, Australië, Hongarije, Madagaskar,
Steden: Toledo, Boedapest, Keulen.
    
Profiel:

Onafhankelijk, Eerlijk, Optimistisch, Vriendelijk, Gedreven, Doet rustig aan, Vrije geest, Goedgehumeurd, Nonchalant, Oprecht, Wijsgerig, Rusteloos, Ongeremd, Avontuurlijk, Intuitief, Eigengerechtig, Rebels, Onverantwoordelijk, Onvoorzichtig, Onnauwkeurig, Oppervlakkig, Impulsief, Openhartig, Onpartijdig.

De Boogschutter is erg openhartig van aard. Hij bezit van nature verantwoordelijkheid
besef is loyaal, eerlijk en grootmoedig. Zijn mening maakt hij onverbloemd kenbaar en bezit een sterke zin voor gerechtigheid. De Boogschutter wil zich altijd vrij voelen, heeft aanleg voor claustrofobie, terwijl ook het huwelijk hem naar zijn gevoel aan banden legt.
Het symbool van de Boogschutter met een zelf te richten, puntige pijl (recht op het doel gericht) en vaak het lichaam van een paard is tekenend. De Boogschutter houdt van paardrijden, alsook van andere sporten die hem in het vrije veld brengen. Zijn ontdekking van het onbekende kan zich zowel in stoffelijke als geestelijke zin manifesteren en van de Boogschutter kan men in waarheid zeggen dat ‘het beter is op weg te gaan’ dan op zijn bestemming aan te komen. Het leven van de Boogschutter moet altijd en element van uitdaging hebben. Naast de behoefte aan geestelijke activiteit heeft hij een meer dan normale behoefte aan lichaamsbeweging. Als de Boogschutter zich moe voelt, betekent dat meestal dat hij zich verveelt. Een verandering van werkkring is dan aan te bevelen. Onderwijs; jurist; filosoof, of werkzaam-heden die verband houden met paarden; Boogschutters hebben vaak een grote dierenliefde en kunnen zich met succes werpen op beroepen als: veearts of ander werk dat met dieren te maken heeft; reisbureauemployé, ontdekkingsreiziger, sportman/vrouw; jockey of schrijver. Wanneer de Boogschutter zich op zijn natuurlijke en spirituele gaven bezint, kan hij met de gevende, begrijpende en liefhebbende energie van zijn teken veel goeds doen.

Symbool : Steenbok
Periode: 22 december - 20 januari
Element : Aarde
Groep : Theoretisch
Polariteit : Negatief
Gunstige kleuren : Donkergroen en bruin
Belangrijkste lichaamsdeel: Botten en tanden
Heersende planeet: Saturnus
Tegengesteld teken : Kreeft
Geluks edelsteen : Onyx
Metaal: Lood
Planten: Violen, Uien, Dolle kervel, Klimop
Bomen: Pijnbomen, Wilg, Iep, Populier
Landen: India, Mexico, Afghanistan
Steden: Oxford, New Delhi, Mexico-city, Brussel
    
Profiel:

Vastberaden, Doelbewust, Serieus, Productief, Competitief, Ambitieus, Geduldig, Hardwerkend, Vasthoudend, Conservatief, Krachtig, Planner, Geboren leider, Gedisciplineerd, Ongeinteresseerd, Gesloten, Waardig, Gezaghebbend, Georganiseerd, Doelbewust, Workaholic, Verantwoordelijk, Meedogenloos, Traditioneel, Onbuigzaam, Egocentrisch, Opportunistisch, Zuinig, Gierig, Pessimistiach, Gefrustreerd.

Een astroloogschrijver heeft eens twee types Steenbokmens beschreven door ze te vergelijken met de twee bestaande geitenrassen: de berggeit, die handig over de ene spleet na de andere springt en steeds hoger klimt omdat het gras daarboven groener is; en de tamme geit, die met een ketting aan een paal vast zit en die het moet doen met het kleine stukje gras dan zijn ketting hem toestaat. Over het algemeen zijn Steenbokken ambitieus, steeds uit op promotie of salarisverhoging, zij hoeven niet te proberen even goed te zijn als een ander; zij zijn al even goed, of zelfs beter. Het zijn bijzondere goede zakenmensen, en de positieve steenbok zal op eigen kracht de top van de berg bereiken. Boven het alledaagse staand en geconcentreerd van buitenaf waarnemend, streven ze ernaar de realiteit te doorgronden en de perfectie te bereiken, waarna ze met groot gemak de wereldse zaken de baas kunnen. Dit is de berggeit.
De tamme geit, die in het dal blijft heeft ook zijn ambities, maar wat hij ook probeert, en hij zal altijd zijn best doen, hij zal niet tegen de concurrentie kunnen opboksen. Als deze Steenbok verstandig is zal hij zijn eigen rustige, veilige niveau vinden in eenvoudig werk dat hij kalm en ongestoord op zijn eigen manier kan doen.
Een van de prettigste eigenschappen van de Steenbok is zijn gevoel van humor, maar zodra er gevoelens in het spel zijn, voelt de Steenbok zich al gauw onzeker en onbeholpen en niet zelden verbergt hij deze onzekerheid achter een gereserveerde en koele façade. Desalniettemin kunnen de gevoelens van de Steenbok diep gaan en duurzaam zijn. Hij heeft alleen veel vertrouwen en tijd nodig voordat hij zich voor de ander opent.

Symbool : Waterman
Periode: 21 januari - 19 februari
Element : Lucht
Groep : Theoretisch
Polariteit : Positief
Gunstige kleuren : Elektrisch blauw en lichtgevende tinten
Belangrijkste lichaamsdeel: Enkels en het circulatie systeem
Heersende planeet: Uranus en Saturnus
Tegengesteld teken : Leeuw
Geluks edelsteen : Amethist
Metaal: Uranium
Planten: Orchideeën en Goudenregen
Bomen: Fruitbomen
Landen: Rusland en Zweden
Steden: Hamburg, Bremen en Moskou
    
Profiel:

Progressief, Origineel, Idealistisch, Onbaatzuchtig, Charismatisch, Modern, Fantast, Humanitair, Innemend, Fantasierijk, Gul, Inspirerend, Praktisch, Gezellig, Nonchalant, Vrije geest, Beminnelijk, Onconventioneel, Rebels, Excentrisch, Onnadenkend, Inconsequent, Kinderlijk, Gereserveerd, Niet betrokken, Koppig, Asociaal, Ontvankelijk.

Mensen geboren onder het teken Waterman hechten zich enorm aan persoonlijke vrijheid en onafhankelijkheid en is bereid zich daarvoor grote opofferingen te brengen. Bevrijd van alle aardse lasten wil hij zich vrij door de lucht bewegen, in dit teken vinden we de vernieuwer, die de benauwend geworden structuren van het gewende doorbreekt, de wegbereider naar een beter en vrijer leven in een humanere samenleving. Hij zal altijd iets origineels hebben, welke kan variëren van nieuwe en originele manieren om zijn artistieke aanleg te benutten, tot een passie voor originaliteit ten koste van alles, die kan leiden tot excentriciteit of quasi-verstrooidheid, de Waterman moet er voor waken dat ze met hun dromen en idealen niet al te ver van de werkelijkheid afdwalen. Ook kan het voor hen, met de duizenden ideeën die door hun hoofd suizen, vaak moeilijk zijn om voor één ervan te kiezen en consequent en de verwezenlijking daarvan te werken.

Voor alles is het belangrijk voor ze de grenzen van de uiterlijke realiteit leren aanvaarden, zonder daarbij hun geestelijke vrijheid prijs te geven. Door de sterkte behoefte aan onafhankelijkheid en vrijheid en zijn gevoel bijzonder te zijn kan de Waterman problemen ondervinden met persoonlijke warmte en bindingen zelfs al zijn er kleine kinderen. Dit maakt het gezinsleven niet makkelijk en het is waarschijnlijk waar dat alle Watermannen het gelukkigst zijn als zij alleen wonen en zich in alle opzichten vrij kunnen voelen. Het goede Waterman huwelijk is echter zeer hecht, hij is erg loyaal en trouw, hoewel zijn onverschilligheid vaak een voortdurende bron van ruzie kan zijn. Zijn onafhankelijkheid, originaliteit en vindingrijkheid moet de Waterman in zijn werk kunnen ontplooien, wil hij werkelijk gelukkig kunnen zijn, zoals bv. geleerde, schrijver, socioloog, sociaal werker, astroloog, astronoom, uitvinder. Saaie eentonigheid ligt hem in het geheel niet. Heeft de Waterman eenmaal het volle potentieel van zijn teken ontsloten, dan kan hij dankzij het bewuste intuïtieve contact met de allesdoordringende, kosmische geest putten uit de bron van universeel bewustzijn, dan kan hij als boodschapper en voortrekker van een nieuw tijdperk de wereld liefde en wijsheid brengen.

Symbool : Vissen
Periode: 20 februari - 20 maart
Element : Water
Groep : Theoretisch
Polariteit : Negatief
Gunstige kleuren : Zee-groen en zacht lila
Belangrijkste lichaamsdeel: Voeten en het immuunsyteem
Heersende planeet: Neptunus en Jupiter
Tegengesteld teken : Maagd
Geluks edelsteen : Aquamarijn
Metaal: Tin
Planten: Waterlelie
Bomen: Vijg, Wilg en bomen die bij het water voorkomen
Landen: Portugal, de Sahara
Steden: Alexandrië, Sevilla
    
Profiel:

Gevoelig, Fantasierijk, Rijkelijk getalenteerd, Intuitief, Meelevend, Mens-gericht, Hartelijk, Ontvankelijk, Heeft een groot hart, Gul, Escapistisch, Onvoorspelbaar, Irrationeel, Goedgelovig, Passief, Besluiteloos, Zwak, Onzeker, Naief, Onbepaald, Loom, Rancuneus, Lui, Gemakzuchtig.

Van alle tekens is Vissen waarschijnlijk het meest ontvankelijk voor invloeden van buitenaf, ook voor atmosferische trillingen zijn ze erg vatbaar. Dikwijls hebben ze een teer, weinig vitaal gestel. Wanneer ze er niet in slagen toegang te verkrijgen tot spirituele of religieuze gebieden en daarin levenszin en kracht vinden, kunnen ze labiel worden, zich hulpeloos aan het leven uitgeleverd voelen en onder de “hardheid” daarvan leiden, vaak vluchten ze dan mogelijk in kinderlijk, onverantwoordelijk gedrag of zelfmedelijden. De Vismens is bepaald zeer fijn gevoelig, zeer onwerelds en onpraktisch en altijd geneigd de werkelijkheid te ontvluchten. Als de Vis verstandig is ontvlucht hij die in “positieve”zin bijv. door dichtkunst, toneel, of dans dat wellicht boven het niveau van de amateur uitgaat, verder te ontwikkelen.
De Vis moet heel erg goed oppassen bij het aangaan van verbintenissen. Hij wordt makkelijk meegesleept en zal te laat ontdekken dat zijn vriend(in) toch niet de positieve hoedanigheden bezit die hij oorspronkelijk toeschreef. Al heeft de Vis moeite met de praktische aspecten van het huwelijk, zij zijn heerlijke minnaars en zijn vreselijk romantisch.
Uit andere delen van de horoscoop zal blijken in hoeverre hij in staat is negatieve tendensen tegen te gaan.
Aan de positieve kant is de Vis-mens zeer barmhartig en zal hij trachten het lijden van anderen te verlichten door verpleging of meer indirect door gebed en meditatie. Leert hij bovendien vreemde ideeën en idealen op te geven en uitsluitend naar zijn eigen innerlijke stem te luisteren en zijn grote ontvankelijkheid te richten op God, dan kunnen daaruit diepe levensvreugde en onzelfzuchtige, van angst bevrijde liefde en barmhartigheid groeien. Dan is hij in staat de diepste geheimen van het leven en het universum te ontsluiten. Dan kan hij dienen als een kanaal voor Goddelijke liefde, die een heilzame werking heeft op alles wat ze aanraakt.

 
Copyright 2015. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu