De 4 elementen - Alles van het MARNEGEBIED

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

De 4 elementen

Esoterie

De VIER elementen

Vuur – Aarde  - Lucht – Water

De vier elementen: Vuur (willen), Aarde (doen), Lucht (denken), en Water (voelen) vinden we op vele plekken terug. We vinden het terug in de oude natuurwetenschap, het Tibetaanse boeddhisme, maar ook in ons zelf.
Ook het astrologische element beïnvloedt de manier waarop iemand tegeneover seks staat.
Voor vuurtekens een uitwisseling van energie, voor aardetekens is een orgasme een fysieke aangelegenheid, voor luchttekens is het een gespreksonderwerp en voor watertekens hebben van een emotionele ervaring.

RAM
LEEUW
BOOGSCHUTTER

Vuur-mensen kunnen anderen met hun warmte en energie aansteken. Als dit element in uw kaart wordt benadrukt, vindt u het heerlijk om met iets nieuws te beginnen. Uw vertrouwen en optimisme vormen een inspiratiebron voor iedereen om u heen. Wanneer de nadruk op dit element ligt, bent u grootmoedig en gelooft u dat alles vanzelf goed komt. En door uw werkelijk positieve manier van denken, komt alles over het algemeen ook goed. Vuur-mensen zijn altijd stimulerend, moeten zelfstandig zijn en genieten van de spontane dingen in het leven. Ze hebben een uitlaatklep nodig voor hun creatieve vermogens. Diegenen bij wie het element vuur in de horoscoop ontbreekt, hebben waarschijnlijk een gebrek aan zelfvertrouwen en vinden het moeilijk om zich staande te houden tegenover andere mensen.
Ze schijnen het gevoel te hebben dat ze altijd naar anderen moeten kijken voor inspiratie en voelen zich vaak geïsoleerd van de ware dingen van het leven. Een te grote nadruk op het element vuur kan ertoe leiden dat het gedrag van een persoon wordt beheerst door zijn ego. Een dergelijk iemand moet te allen tijde in het middelpunt van de belangstelling staan en stort zich in nieuwe ondernemingen zonder rekening te houden met de gevolgen.

Vuurtekens zijn hartstochtelijk en onstuimig, ze houden van wellust en felle seks. Vuurtekens willen een ongecompliceerd, spontaan liefdesleven waaraan zij plezier kunnen beleven. Deze tekens halen zelden wellust en liefde door elkaar en kunnen erg genieten van het verleiden. Een vuurteken wordt graag gevleid en wie een vuurteken wil verleiden moet zich een beetje uitsloven. Met al te emotionele liefdesverklaringen kun je een vrijheidslievend vuurteken afschrikken.

STIER
MAAGD
STEENBOK

Als in uw horoscoop het element aarde wordt benadrukt, betekent dat dat u 'met beide benen op de grond staat'. U bent praktisch ingesteld en beziet de wereld vanuit uw lichamelijke zintuigen. Aarde-mensen willen hun inspanningen graag beloond zien met concrete resultaten. Ze zijn vastberaden, volhardend en geduldig in het nastreven van doelen. Andere mensen vinden hen erg doortastend, ordelijk en betrouwbaar. Aarde-types vinden het belangrijk om zich veilig te voelen en vandaar dat velen van ben vrij materialistisch kunnen zijn. Dit soort mensen kunnen ongetwijfeld goed overweg met verantwoordelijkheden in het leven en financiën. Een Aarde-type hecht veel meer waarde aan werkelijke ervaring dan aan een theoretische beschouwing. Er is een heleboel overredingskracht voor nodig om een Aarde-mens van richting te doen veranderen. Dat is ook de reden waarom ze soms goede kansen kunnen mislopen en niet snel risico's zullen nemen. Als er niet veel aarde in uw horoscoop voorkomt, gaat u vermoedelijk aan uw lichamelijke behoeften voorbij of bent u geheel onpraktisch. Het is ook mogelijk dat u zich bewust bent van dit gebrek aan aarde en daardoor geobsedeerd raakt door details en strakke routines.

Aardetekens zijn van nature heel lichamelijk ingesteld. Seksueel contact is sensueel en eerder ruig en aards dan romantisch. Maar aarde uis behoedzaam, wordt zelden zomaar meegesleept en verlangt een langzame verleiding. Het sterke libido van een aardeteken heeft een regelmatige ontlading nodig. Toch kunnen aardetekens ook erg lang zonder seks. Sensualiteit is belangrijker dan pure seks en door een gebrek aan emotioneel contact kan een aardeteken zich onbevredigd voelen, zelfs na een hartstochtelijke vrijpartij.

TWEELINGEN
WEEGSCHAAL
WATERMAN

We worden overal omringd door lucht en ademen allemaal dezelfde zuurstof in. Diegenen bij wie het element lucht in de horoscoop wordt benadrukt, begrijpen hoe belangrijk het is om met andere mensen om te gaan. Communicatie en het uitwisselen van ideeën is van cruciaal belang voor dit soort mensen. Ze zijn intellectueel, nieuwsgierig en hechten evenveel waarde aan ideeën als aan echte ervaring of voorwerpen. Deze mensen kunnen samenwerken met anderen en objectief blijven in moeilijke situaties. Als dit element in uw horoscoop wordt benadrukt, legt u graag verbanden tussen uw ervaringen en weigert u zich alleen maar te laten leiden door uw gevoelens of intuïtieve reacties. Wordt het element lucht in uw horoscoop te sterk benadrukt, dan is het mogelijk dat u geen beslissingen kunt nemen omdat u alle mogelijkheden kunt overzien. Misschien wilt u liever in uw hoofd leven, dan u inlaten met de warboel van het leven. Als uw horoscoop een gebrek aan lucht vertoont, is het moeilijk om onbevooroordeeld te zijn. U kunt u niet gemakkelijk uiten en anderen begrijpen u misschien verkeerd. Zulke mensen moeten inzicht krijgen in zichzelf door te luisteren naar de kritiek van anderen.

Luchttekens zijn sociaal en praten graag en veel. Ze houden feitelijk meer van woorden dan van daden, ook wanneer het om erogene zones gaat. Ze houden van seks en ze praten over seks, maar kunnen moeite hebben het in de praktijk te brengen. De intellectueel ingestelde luchttekens leven soms teveel in hun eigen wereld, voor een luchtteken zit seksuele aantrekkingskracht tussen de oren. Voor veel luchttekens is een goed geestelijk contact het belangrijkste en zij hebben het intieme gesprek tot onderdeel van het vrijen gemaakt.

KREEFT
SCHORPIOEN
VISSEN

Water stroomt en neemt de vorm aan van zijn omgeving. Als het element water in uw horoscoop wordt benadrukt, hebt u een grote behoefte aan omgang met anderen. U gaat af op uw gevoel en intuïtie en kunt de sfeer en stemming van anderen meteen aanvoelen. U beschikt over een enorme verbeeldingskracht, genegenheid en mededogen. Water-mensen zijn ontzettend gevoelig en kwetsbaar.
Dit soort mensen vindt het soms moeilijk zelfstandig te blijven. Vaak trekken ze zich terug in zichzelf om te voorkomen dat ze gekwetst worden. Als dit element te sterk wordt benadrukt, leidt u uw leven via andere mensen en bent u emotioneel gezien veeleisend in uw relaties. Vertoont uw horoscoop een gebrek aan het element water, dan zult u vermoedelijk aan het belang van het gevoelsleven voorbijgaan. U vindt het wellicht moeilijk u te schikken naar de behoeften van anderen. Aan de andere kant kunnen dit soort mensen zich te veel met anderen bemoeien en schaamteloos sentimenteel zijn.

Watertekens zijn gevoelig en subtiel, ze verlangen naar eenwording met hun geliefde. Ze zijn romantisch en door hun goedgelovigheid kunnen ze makkelijk worden misbruikt door mensen die hun wellust als liefde brengen. Water laat zich heel makkelijk misleiden. Deze tekens gaan zelden rechtstreeks op hun doel af, maar kiezen voor een subtiele verleiding. Ze zijn zacht en teder en prefereren -uitgezonderd de Schorpioen- echte liefde boven een hartstochtelijke relatie.

 
Copyright 2015. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu